Facebook button
Flickr button
Turtagrø Hotel


Ved Lustrafjorden

Turen langs sørsida av Lustrafjorden, 10 minutters kjøring fra Turtagrø hotel, kalles “Den Romantiske vegen”. Området har en interessant historie. I resepsjonen får du kjøpt heftet “Den Romantiske vegen” med veibeskrivelser og informasjon om de ulike severdighetene.

Feigumfossen
Med et fritt fall på 218 meter er Feigumfossen ett av Norges høyeste fossefall. Turen opp til fossen fra veien tar rundt en halv time og er en flott tur. Husk å ta med gode sko og regntøy!
Klikk her for mer info.

Munthehuset
Det gamle hovedhuset på Ytre Kroken ble bygget av offiseren Munthe og hans familie. Gården kom til å spille en viktig rolle både som kunst – og kultursenter. Her vanket bl.a. Flintoe, J.C.Dahl og Tidemann. Huset er restaurert og utleies både som overnattingssted og selskapslokale. Les mer om Munthehuset.

Urnes Stavkirke
Kirka ble bygget tidlig på 1100-tallet, men det ble benyttet materialer med ornamentale utskjæringer fra et eldre bygg. Nordportalen med dyreutskjæringer er kirkas mest berømte del. Urnes står oppført på UNESCOS verdensarvliste. Kirken er åpen daglig i sommersesongen. Klikk her for mer info.

Båttur Urnes-Solvorn
Fra Urnes kan en ta ferja over til Solvorn og besøke Walaker Hotel der historien ånder i veggene. Hotellet har også et kunstgalleri i den restaurerte låven.

Turtagrø Hotel

Turtagrø Hotel ligger 884 moh i Vest Jotunheimen, og har tradisjoner tilbake til 1880- årene. Turtagrø og Hurrungane er kjent som fjellsportens vugge i Norge.