Facebook button
Flickr button
Turtagrø Hotel

Føring Dyrhaugsryggen frå bandet

Turen starter med å gå opp Skagadalen til Bandet. Derfra bestiger man Søndre Dyrhaugstind (2072 moh) som krever klatring for å nå toppen.

Ruten ble først gått av Johannes Vigdal, Charles Patchell og John Simpson i 1895, og var nok på den tiden, og i flere år etter, den vanskeligste fjellklatreruten i Jotunheimen. I dag blir den regnet som en av de fineste rutene med moderat vanskelighetsgrad i Hurrungane.

Fra Søre Dyrhaugstund følger man den til tider luftige ryggen til Midtre (2135 moh) og videre til Store Dyrhaugs tind (2147 moh), og derfra ned igjen til Turtagrø. På denne måten får man en flott rundtur med utsikt til hele det majestetiske Hurrunganekomplekset.

 

Varighet: 11 – 13 år
Aldersgrense: Minimun 18 år
Forkunnskaper: Dette bør ikke være den første klatreføringen du velger. Du bør ha gått noen fjellklatreruter tidligere da ruta er mer klatreteknisk krevende enn de andre klatreføringene vi tilbyr.
Påmelding: Kontakt Norgesguidene på telefon + 47 920 54 057 eller på epost: post@norgesguidene

Les: Generell informasjon om føring med Norgesguidene.

Turtagrø Hotel

Turtagrø Hotel ligger 884 moh i Vest Jotunheimen, og har tradisjoner tilbake til 1880- årene. Turtagrø og Hurrungane er kjent som fjellsportens vugge i Norge.