Facebook button
Flickr button
Turtagrø Hotel

Føring Smørstabbtindtraversen

Smørstabbtindene mellom Leirdalen og Sognefjellet byr på mange forskjellige fjellopplevelser. Blåisvandring, toppturer på ski og over bre, og noen av de fineste høyfjellsklatrerutene utenom Hurrungane med behagelige anmarsjer med liten stigning. Klatreruten på Skeie (vesteggen) er kanskje både den fineste og mest besøkte ruten i Smørstabbtindene, men det store karstykket i disse traktene er uten tvil Smørstabbtindtraversen.

Traversen går normalt fra Kalven (2034 moh) via Skeie (2118 moh), Velsebjørn (2150 moh), Bjørnungen (2110 moh), Bjørneskaret, Sokse (2189 moh), Kniven (2133 moh) og til slutt Store Smørstabbtind (2208 moh). Dette er en meget lang tur, og det er ingen garanti for at hele turen kan gjennomføres på en dag. Det finnes flere steder hvor det går an å returnere via Leirbreen. Avhengig av form, føre og dagslengde rekker vi over store deler av ryggen og i noen tilfeller går det helt til Store Smørstabbtind.

Varighet: 12-16 timer
Krav: Du bør være fjellvant og i god form for å legge ut på denne turen.
Påmelding: Kontakt Norgesguidene på telefon + 47 920 54 057 eller på epost: post@norgesguidene.
Les: Generell informasjon om føring med Norgesguidene.


Turtagrø Hotel

Turtagrø Hotel ligger 884 moh i Vest Jotunheimen, og har tradisjoner tilbake til 1880- årene. Turtagrø og Hurrungane er kjent som fjellsportens vugge i Norge.