Facebook button
Flickr button
Turtagrø Hotel


Turforslag

Hurrungane er et av Norges mest alpine områder, sammensatt av fjellrygger, isbreer og topper. 24 av toppene er over 2000 moh. Tindene har kvasse topper og smale egger, ofte adskilt av breformasjoner. Mange turer egner seg likevel for vanlige turgåere, og for familier med barn.

Fotturer
I juni starter sesongen for fotturer. Mange går fra hytte til hytte, eller bruker Turtagrø som utgangspunkt for dagsturer til Fanaråken, Nordlige Dyrhaugstind, Hytta på Bandet, Nordlige Skagastølstind, Vesttoppen på Austabotntind blant mange flere. Fottursesongen strekker seg helt til tidlig i oktober. Det har oftest kommet et tynt lag med snø på toppene når høsten kommer.

Klatring og tinderangling
Klatring og tinderanglig er populært i Hurrungane. I klatrekretser er navn som Styggedalstindene, Ringstindene, Austabotntindene, Dyrhaugsryggen og Skagastølstindene klassiske og velkjente. Store Skagastølstind er med sine 2.405 moh selveste kongen i massivet. Sammen med en fører er de fleste toppene tilgjengelige for alle.
Skiturer
Fra påske til slutten av mai (og noen år begynnelsen av juni) er det et eldorado for flotte turer og utforkjøringer på ski og snowboard. Aktuelle turer er Fanaråken, Nordre Dyrhaugstind, Store Ringstind, Soleibotntind, Lauvnostind, Hytta på Bandet og alle de fine solvendte snøfonnene. Når Sognefjellet åpner 1.mai, er det enda flere muligheter, for eksempel Storebjørn, Smørstabbreen, Liabrekulen og Gravdalstind.
Fjordbesøk
Sognefjorden ligger kun 10 minutters kjøring fra Turtagrø. Langs fjorden finner du mange severdigheter, bla. Urnes stavkirke som står på UNESCOS liste over verneverdige kulturminner.

Turtagrø Hotel

Turtagrø Hotel ligger 884 moh i Vest Jotunheimen, og har tradisjoner tilbake til 1880- årene. Turtagrø og Hurrungane er kjent som fjellsportens vugge i Norge.