Facebook button
Flickr button
Turtagrø Hotel

Føring på Store Skagastølstind

Storen trenger sjelden introduksjon – dette er den mest majestetiske av toppene i Hurrungane, og bare synet har i over hundre år gitt utallige fjellvandrere en uimotståelig trang til å klatre den.

Den vanligste veien til toppen går via Skagadalen, opp til Hytta på Bandet og videre til “Hjørnet”. Derfra er det 3-4 taulengder helt til topps, og du kan velge mellom ulike ruter som avtales med føreren i forkant. En liten del av turen vil du ha 400-500 meter med luft under deg! Returen går via en luftig 50m rappell tilbake til Hjørnet.

Selve klatringen er ikke teknisk vanskelig, men turen som helhet er lang og eksponert. Du må derfor være i meget god form og vant til å gå i fjellet, vant til å bevege deg på stein. For de som ikke har noen erfaring med klatring, som har litt høydeskrekk, eller som er litt usikre på hvordan det vil gå å rappellere, anbefaler vi et halvdags innføringskurs hvor du får en introduksjon til teknikkene og utstyret som blir brukt på turen.

Varighet: 12 – 14 timer
Pris: 1 pers: kr 5700,-  2 pers: kr 4100,- per pers
Aldersgrense: min 15 år
Påmelding: Kontakt Norgesguidene på telefon + 47 920 54 057 eller på epost: post@norgesguidene.

Halvdags innføringskurs: Hvis du ikke har erfaring med klatring, anbefaler vi å ta et halvdags innføringskurs i utstyr og teknikker som vil bli brukt på turen. Kurset tar 3-4 timer og gjennomføres dagen før tur med oppmøte i resepsjonen på Turtagrø kl 15. Obs: Dette må det også reserveres plass til, det er ikke bare å møte opp. Innføringskurset koster 750,- pr pers ved minimum to deltagere.

Turtagrø Hotel

Turtagrø Hotel ligger 884 moh i Vest Jotunheimen, og har tradisjoner tilbake til 1880- årene. Turtagrø og Hurrungane er kjent som fjellsportens vugge i Norge.