side-area-logo

Om Turtagrø Hotel

Historie

I 1870-1880-åra var Ole Berge fjellbonde og reinjeger på Turtagrø. Han ga veifarende som dro over Sognefjellet mat og husly på stølen.

William Ceicil Slingsbys bestigning av Store Skagastølstind i 1876 skapte en økende interesse for Hurrungene som fjellområde. Engelskmenn og pionerer innen nordisk fjellsport søkte hit, og overnattet på stølen til Ola og kona Anna.

Om Turtagrø Hotel

Fjellbibliotek

Turtagrø Fjellbibliotek har en betydelige bok- og tidsskriftsamling om fjell, fjellsport, fjelliv og filosofi. Litteraturen i biblioteket handler først og fremst om norsk fjellsport, og om Hurrungane og Jotunheimen spesielt, men har og fjellitteratur fra blant annet Europa og Himalaya.

Om Turtagrø Hotel

Kunst og fotografi

Turtagrø Hotel har en spesiell samling bilder av den internasjonalt anerkjente kunstneren Marianne Heske. Fire av hennes store video-malerier fra serien Mountain of the mind utsmykker peisestuen og restauranten vår.

Hotellet har også kunst av blant annet Knut Rumohr som utsmykket spisesalen på det gamle hotellet, samt en rekke fotografier fra klatre- og fjellsportmiljøet i området fra slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet.

Om Turtagrø Hotel

Hulen - Turtagrøs kino

I kinosalen vår, Hulen, har vi stort lerret, fullt lydanlegg og plass til 50 personer. Her viser vi film hver torsdag etter middag kl 21.00. Vi kan tilrettelegge visninger for grupper utenom vårt program. Ta kontakt.

Om Turtagrø Hotel

Kontakt oss

For bestilling og overnattingstilbud:
Kontortid: mandag – fredag 10-16
Mobil 954 73 059
E-post: hotel@turtagro.no

For søknader og andre henvendelser kontakt hotellsjef Ingunn Weka:

 E-post: ingunn@turtagro.no

Postadresse:
Turtagrø Hotel
6877 Fortun

Nyhetsbrev

Skriv inn e-postadressen din under for å abonnere på vårt nyhetsbrev. Vi videreformidler ikke e-postadresser videre til tredjeparter, og du kan når som helst melde deg av.